Ledelse – Hvordan bliver man den autentiske leder?

 

Ledelse og autenticitet 

Der findes mange storartede og inspirerende ledere i verdenen. Men det betyder ikke, at du behøver at være en karbon kopi af din yndlings leder.

En vigtig del af lederskab er at være autentisk. Dit team skal kunne stole på dig, for at kommunikere med dig – ser mere om kommunikation og teamledelse. Derfor skal du være oprigtig og være dig selv, for at inspirere og motivere dit team. At turde at være sig selv og åben, er en stor udfordring, som du skal tage på dig. Derfor skal du praktisere dine egne værdier og principper, find ud af hvad der motivere og demotivere dig.

Hvad betyder det egentlig at være autentisk? 

At være autentisk betyder, at være ægte, du er tro mod dig selv. Du skal stå ved dine egne meninger og dine handlinger skal være i overensstemmelse med dine ord. Dette er for mange mennesker en udfordring, fordi det kan være grænseoverskridende at være anerledes end andre. Det er altid nemmere, at have samme mening som de andre, fordi at vi som mennesker af natur ønsker at høre til og passe ind i mængden.

Hvad kan du gøre for at tage et skridt mod mere selv autenticitet?

  1. Udtryk dine meninger
  2. Foretag valg der stemmer overens med dine værdier
  3. Kend dine værdier og drivkraft
  4. Vær åben overfor dine medmennesker
  5. Sæt dine grænser 
  6. Accepter dig selv for hvem du er

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *