Lokaler

moderne kontor

Som iværksætter kan det være rigtig svært at starte sin virksomhed op. Der er mange udgifter, og firmaets fremtid kan være usikker. Når du skal finde et lokale til eksempelvis din enkelmandsvirksomhed og en bolig til sig selv, så er der typisk ikke ikke er så mange penge at tage af i opstartsfasen. Og det kan være bedre at leje end at købe. Det er derfor en rigtig god idé at finde et billigt lejemål til dig og din virksomhed i første omgang, indtil du for alvor bliver etableret.

Find let dit nye lejemål

Når du skal finde dit nye lejemål til både dig selv og din virksomhed, så kan det være lidt af en jungle at finde rundt i. Der findes mange sider med boligsøgning, der kan hjælpe dig med at finde dit nye lejemål, men mange sider kan både være dyre og uoverskuelige. Der findes dog et par sider, der let kan give en hjælpende hånd til at finde din nye lejlighed.
En enkel måde at finde lokaler på er det mange portaler, der findes. Et enkelt og let skud på stammen her er boligninja, hvor kan du nemt og enkelt finde dit nye lejemål. Boligninja er en simpel boligsøgemaskine, hvor du kan søge efter lejligheder og kontakte udlejerne. Her får du også et godt overblik over ledige lejligheder i alle landets byer. Det er nemt at finde frem til netop dét lejemål, der passer dig allerbedst og lever op til dine kriterier.
Find et lokale, der lever op til dine behov
Måske har man som nystartet virksomhed ikke mange penge at gøre godt med, men når du skal finde et lejemål, så har du helt sikkert nogle krav. Det kan være, at du gerne vil have, at prisen skal være lav, at der mindst skal være 2 værelser, og lejemålet skal ligge i en bestemt by eller bydel. Det lyder næsten som utopi at finde frem til det ønskede lejemål.

Men fortvivl ej. Du kan faktisk overraskende nemt finde et lejemål, der netop lever op til alle dine krav. For eksempel kan du på boligsøgemaskiner søge netop efter en lejlighed, der lever op til dine krav om størrelse, pris og beliggenhed. Er der mod forventning ikke en lejlighed, der lever op til alle dine krav, så kan det være en god idé at tænke i andre baner.

Gå på kompromis i første omgang

Der et par faktorer og tanker, som du bør/skal tage med i overvejelserne, når du skal finde dit nye lejemål. Måske har du i første omgang ikke råd til en 4-værelses lejlighed, og så er du nødt til at gå på kompromis med pris og størrelse. Du kan altid flytte videre til noget større eller dyrere, når virksomheden er etableret.
Det kan også være, at du skal tænke i helt andre baner for at du kan få opfyldt de fleste af dine krav. Måske skal du overveje at flytte og etablere din virksomhed i en mindre by? På denne måde kan du få mere for pengene i dit nye lejemål, og der er dermed flere penge at investere i virksomheden. Der er mange tanker man kan gøre sig, når alt skal gå op i en højere enhed til sidst, men det helt rigtige lejemål skal nok dukke op.

Vær agil

Det vigtigste, når du investerer i nye lokaler, er, at du kan tilpasse dig. Vokser virksomheden hurtigt, skal du være i stand til at komme ud af dine lejemål relativt hurtigt. Vær indstillet på, at du sandsynligvis ikke kan få de samme vilkår, når du lejer som virksomhed, som du får når du lejer beboelse som privatperson. Ofte vil opsigelsesperioden være længere for erhvervsdrivende end for private lejere. Grundene er mange hertil, men især i de større byer kan du forvente opsigelsesaftaler på halve og hele år.

Bliver du nødt til at skære ned på udgifterne for at tilpasse dig til arbejdsmarkedet, så vil det måske være en god idé at starte ud med noget mindre og mindre udgiftstungt.