Online marketing blev vejen for Andreas

Sådan startede online marketing virksomheden meresalg.dk. Interessen for online marketing var sjovere end skolen. Nu har Andreas sine egne medarbejdere.

Af Andreas Thomsen

”Lad os gøre det sammen og skabe en forretning der kan noget de andre ikke kan”

Sådan lød det tilbage i 2014, hvor min nuværende forretningspartner Lau Christensen og jeg blev enige om at starte en virksomhed sammen. Den traditionelle vej til at starte en virksomhed kan vi nok ikke prale af at have fulgt til punkt og prikke. Det var en beslutning, og en branche valgt ud fra mavefornemmelse. Vi var formegentlig inspireret af den unge iværksætter kultur, og Casper Bloms ’Just do it’ tilgang.

Webshoppen kom til at hedde Designkataloget.dk, som blev vores mest seriøse projekt på daværende tidspunkt. Vi kastede os blot ud i det, og jeg må erkende at vi voksede med opgaven, og skolen blev nedprioriteret markant – en ting der typisk sker når man finder en vis passion ved det man laver. Heldigvis for os, så registrerer Universitetet ikke fravær, så vi kunne i perioder fokuserer 110% på forretningen, og nøjes med at læse op til eksamen.

3. Semester blev endestationen for mig. Hånden på kogepladen, og tanken om at være sin egen lykkesmed brændte igennem hos mig, og jeg kunne slet ikke motivere mig til at forsætte på skolebænken.

De første to måneder af vores webshops levetid blev vi introduceret i en række medier, og det var en spændende proces, som også gav et målbart resultat.

”Hvad har du så forestillet dig nu?”

Jeg vidste i bund og grund godt hvad jeg kunne forvente af reaktion fra mine forældre, da jeg sagde jeg droppede alle sikkerhedsnet, og ville satse 100% på min forretning. Jeg forsøgte at forklare dem hvad min plan var, og med tiden begyndte det også at give mening for dem – eller de lod i hvert fald som om at det var okay.

Interessen for markedsføringen steg

Jeg havde det sjovt med at få nye kunder på vores webshop, og det gik lystigt til, og den primære trafikkilde var Google, på et ellers meget konkurrencepræget marked. Nogle elementer i vores daværende strategi blev nedtonet, og 90% af alt jeg foretog gjorde jeg med SEO for øje.

For at gøre en lang historie kort, så indgik både Lau og jeg som partnere i web- og marketing bureauet Meresalg ApS i starten af 2016. Her skulle kompetencerne inden for online markedsføring herunder SEO rigtig udfolde sig. Meresalg er en 3 år gammel virksomhed, som i dag arbejder med hjemmesider, SEO, samt PR og branding. Vi har vokseværk, og har siden vi kom til ansat to medarbejdere fuldtid, og et par stykker deltid, og har et fantastisk fællesskab på vores kontor i centrum af Kolding.

Steve Jobs sagde engang: ”You can’t connect the dots looking forward, you can only connect them looking backwards”.

Jeg tænker ofte på ovenstående citat. Det giver mig en tro på at det ikke behøver at være en mening med alle træk man foretager sig, og havde jeg ikke startet webshoppen tilbage i 2014 ret impulsivt, så havde jeg formegentlig stadig siddet på skolebænken med en stor grad af utilfredshed.
Jeg ville ønske at mange flere ville tage nogle flere chancer i livet, og hvis man gør dette ofte nok, så skal der også nok komme et fornuftigt output af det. Det gælder om at man er glad for sin hverdag og det man laver.

Jeg er ikke millionær – langt fra, men det er heller ikke drivkraften bag vores forretning. Vi trives ved at skabe resultater for andre virksomheder. Fornemmelsen af at skabe en hjemmeside, som generer en masse kunder til vores kunders forretning er en fantastisk følelse.

Gør hvad end der gør dig glad og hvis du samtidig kan leve af det. Så er der ingen grund til at se sig tilbage – bare gør hvad du er god til, samt hvad der gør dig glad, så er jeg sikker på du får massevis af succes!