Påholdenhed og flid er grundstenene for SEO-fabrikken

screen-shot-2016-09-25-at-16-25-31

En naturlig nysgerrighed, hurtig på fingrene og masser gode ideer. Læs mere om, hvordan Mikkel lavede en af Danmarks mest benyttede bureauer – SeoFabrikken.dk – til at lave SEO-tekster.

Af Mikkel Preisler

Fra barnsben til SEO-Fabrikken

Som ung dreng i skolen var jeg en uregerlig lille knægt. Højt fagligt niveau, svært ved at sidde stille og koncentrere mig om en ting af gangen, det var kendetegnet ved min skolegang. Jeg var ikke kreativ men elskede at vide meget om alt. Jeg var drengen der var nysgerrig på systemer, logik og opbygning. Min far var programmør så vi var nogle af de første der havde en PC i hjemmet. Han prøvede forgæves i min barndom at pace mig imod programmørfaget men det var en smule for nørdet for mig. Sideløbende med skolen har jeg altid arbejdet, startede med aviser ved siden af folkeskolen, til detailbranchen ved siden af handelsskolen og vagtarbejde ved siden af bacheloren. Den eneste måde jeg kunne håndtere stilheden i skolen var ved at blive stimuleret ude i den virkelige verden. Den indre uro kan jeg stadig mærke og har stadig udlængsel når jeg har siddet i den virtuelle verden for længe. I dag finder jeg den indre ro ved at arbejde med udsatte og kriminelle unge. Et arbejde jeg holder ligeså meget af som livet som selvstændig og er lykkelig for at have fundet en god symbiose i mit liv.
En rodet uddannelsesmæssig baggrund giver en god iværksætterballast
Efter folkeskolen valgte jeg handelsskolen da ”business” verdenaltid interesserede mig og fascinerede mig. Specielt fagene som erhvervsøkonomi og erhvervsjura var nogle af de fag jeg fandt særligt spændende og gav mig en grundviden, jeg stadig gør brug af i dag. Efter handelsskolen førte livets tilfældigheder til at jeg startede som handelsassistent i en trælast. Det blev til 5 år i trælastbranchen hvor jeg lærte alt om den gamle kræmmer verden. Sideløbende med jobbet tog jeg en HD for at supplere min basisviden. Endnu engang valgte livets tilfældigheder at spille et puds og jeg blev påkørt på motorcykel og kom svært til skade. 6 måneder med kørestol og krykker gjorde at livet skulle lægges om. Det betød blandt andet et farvel til trælastverdenen og goddag til en bachelor i ernæring og sundhed. Studievalget var baseret på rent interesse da jeg har dyrket cardiostyrketræning siden jeg var 16.

Tilfældigheder blev til SEO-Fabrikken og livet som selvstændig

Da jeg startede med min bachelor efter min mc-ulykke vidste jeg at livet på skolebænken ikke var nok til at holde mig stimuleret. Så jeg stiftede Handelsselskabet af 2.juli med en kammerat og planen var at tilbyde håndværkere og tømrere en ekstern indkøbsafdeling og derigennem spare dem mange penge. Planerne var gode men implementeringen blev umuliggjort af recessionen i den danske økonomi og specielt byggebranchen. Imens vi startede det op ledte jeg efter små opgaver jeg kunne løse hjemmefra i firmaregi. Der blev bygget nogle små affiliate sider, der blev solgt hjemmesidebesøg og der blev solgt tekster. Efterspørgslen på seo-artiklersteg og jeg endte med at måtte hyre ekstra skribenter ind.

Fra hyggevirksomhed til firmatankegang

Processen fra start til nu har været en utrolig spændende og lærerig affære. De første 2-3 år af SEO-Fabrikkens historie bar præg af det var et hyggeprojekt. Skribenterne valgte selv opgaverne ud fra et Google Doc ark og afleverede dem herefter. Alt blev kørt manuelt og volumenen var 100-200 artikler om måneden. Fra foråret 2014 til efteråret 2015 steg antallet af skribenter fra 11 til 70 skribenter. Det betød at mange flere ting måtte sættes i system og i kasser. Deri opstod en af de største udfordringer. At systematisere arbejdsgangene samtidig med at det menneskelige aspekt bliver bibeholdt. Det har været og er stadig den største udfordring. At have 110 skribenter tilknyttet og stadigvæk få hver og en til at føle sig som en del af holdet. For det vigtigste for mig som virksomhedsejer er at alle mine skribenter føler en tilknytning til SEO-Fabrikken, for selvom det er en virtuel arbejdsplads, er det vigtigt for mig at ingen føler sig ligegyldige.
De bedste oplevelser (dem har der været mange af)

De bedste oplevelser jeg får er når mine kunder roser mine skribenter. For det skaber dobbelt glæde hos mig. Den første glæde er kundernes tilfredshed, men den glæde der er endnu større er glæden jeg får ved at give rosen videre til skribenten og vide jeg har skabt rammerne for den ros de modtager.
I forlængelse af rosen så er mine skribenters udvikling ligeledes årsag til mange gode oplevelser. Mange af mine skribenter starter tidligt i deres akademiske karriere hos mig og afslutter den typisk ved afslutning af deres videregående uddannelse. Det gør at jeg kan følge deres udvikling og for en del af dem give et lille bidrag i form af en anbefaling, så de får et godt velbetalt job.
Mine kunders udvikling har også skabt anledning til mange gode oplevelser hos mig. At følge deres udvikling fra hobbyfirma til veletableret virksomhed med ansatte giver mig en oprigtig glæde.
Den sidste positive oplevelse er også den, som betyder mest for mig. Det er når mine skribenter forlader SEO-Fabrikken med ros. At høre fra dem som er med til at holde hjulene kørende at de har været glade for at være en del af holdet betyder ALT for mig som selvstændig.
SEO-Fabrikken de kommende år

Mit mål for de kommende år er at bibeholde den atmosfære der er i SEO-Fabrikken på trods af vores størrelse. Målet for udgangen af 2017 er at have 175 tilknyttede skribenter. Men det mål skal kun opfyldes hvis menneskeligheden kan bevares.

Mine gode råd til iværksættere

Mit første råd er det er aldrig for sent at blive selvstændig. Der er i dag en stor hype omkring at være ung selvstændig og derfor kan mange der ikke er ”unge” blive skræmt af dette. Det er dog min erfaring at det kan lykkedes selvom du ikke længere er helt ung. Der er flere overvejelser omkring at blive selvstændig når man ikke er ung mere, for der er flere fareelementer, man risikerer mere og har flere der er afhængige af en. Det skal dog ikke lade en blive skræmt væk fra det at blive selvstændig. For har man modet så er chancen for belønning stor. En af mine største kunder startede livet som selvstændig ved siden af sit fuldtidsarbejde. Han tog chancen i en sen alder, risikerede alt og kastede sig ud i livet som selvstændig. Det kræver mod, viljefasthed og tro. Men det lykkedes og han fortryder ikke valget om at kaste sig i livet som selvstændig lidt senere end gennemsnittet.
Mit andet råd er vær dig selv og vær tro mod dine værdier. Den person du er privat skal du forsøge at bevare ind i forretningsverdenen. For prøver du at være en anden gennemskuer folk det og så vil du fremstå som falsk. Lad være med at frygte at nogen ikke kan lide dig. Alle kan ikke elske alle. Så find dig selv i din rolle som selvstændig, vær tro mod den og du vil hurtigt opdage at de folk, som handler med dig, vil handle med dig fordi du er dig.
Mit tredje råd er udnyt mulighederne når det går galt. I kærlighed kan alle elske alle når det går godt. Det samme gør sig gældende som iværksætter. Du kan handle med næsten alle når det går godt. Det er først når det ikke går godt at relationen bliver defineret. Jeg har brændt nallerne grimt flere gange i min karriere som selvstændig. De grimme oplevelser kunne have kostet mig firmaet men i stedet har de forbedret mine relationer med de involverede kunder. Alle laver fejl, den store forskel er hvordan man tackler det. Anerkender man fejler, tager ansvaret for den kan man øge en relation og udnytte de muligheder som det giver.