Fra skolelærer til iværksætter

Som helt ung vidste Bo at han skulle være skolelærer. At lære fra sig og inspirerer andre til at blive klogere havde altid været hans passion – lige indtil den dag iværksætterdrømmen opstod.
Bo svarer på et par spørgsmål, for at gøre os klogerer på iværksætterdrømmen, og på hvad det hele indebærer.


Hvad gik din iværksætterdrøm ud på?

  • Min iværksætterdrøm gik ud på, at jeg stadig skulle lære fra mig, som hele tiden har været min passion. Dog søgte jeg noget nyt, en ny måde at opleve følelsen af at lære andre noget. Jeg var kørt død i skolesystemet, og kom derfor i tanke om en anden måde at lære fra mig på.
    Det skete ved at jeg over en længere periode havde gået med drømmen om at starte selvstændigt op sammen med et par kammerater. Dog var dette et meget stort skridt, så jeg endte i stedet med at tilslutte mig nogle andre kammerater der allerede havde deres egen virksomhed, NJL Group. Herunder manglede de en som kunne stå for udlejning af private- og erhvervsejendomme. Jeg havde ingen erfaring indenfor området, men fik alligevel overtalt mine kammerater til, at lade mig starte denne afdeling sammen med en professionel indenfor branchen. Vi kom godt fra start, og efter flere år i branchen, lærer jeg nu fra mig gennem oplæring af udlejere til vores private- og erhvervsejendomme. 

Hvad har inspireret dig mest ved at gå den selvstændige vej?

  • Der er mange ting der har inspireret mig, men det har især været interessant at se, hvor meget man kan opnå, hvis man laver noget der interesserer en 100%. Jeg var i mange år glad for at være skolelærer, men til sidst følte jeg at der manglede noget. Efter jeg er startet som selvstændig er det gået op for mig, at det var netop dét der manglede i min hverdag. Drivet, ideen om at gøre alt selv, få alt til at gå op i en højere enhed osv. Jeg er en mand med meget energi, og der skal hele tiden ske noget, hvilket også er derfor jeg tror, at det inspirerer mig, at alt kan ske – hvis bare man vil det nok. At starte uden erfaring og nu oplære andre, er en helt fantastisk følelse!

Har du et godt råd til andre der overvejer iværksætteri?

  • Overvej tingene, men overvej dem ikke for lang tid! Som jeg har nævnt tidligere, er det simpelthen den største inspiration at gøre noget, som giver mening for dig! Selvfølgelig skal man overveje det grundigt inden man opstarter en ny virksomhed, men samtidig er det også når følelsen er allerhøjst, at man vil det allermest, og oftest får de bedste resultater! Derfor er mit bedste råd, at allierer sig med nogen indenfor branchen, og ellers bare springe ud i det!

Se hvordan det er gået for Bo og hans team, på NJL Ejendomme