Hellere en lille bid af en stor kage, end en stor bid af en lille kage

Det er med fornøjelse, at uc2.dk kan præsentere en iværksætter inden for en af de hårdeste brancher inden for online verdenen – Finans. Personen foretrækker af personlige årsager at være anonym, men samtidig ønsker vedkommende at bidrage til alle iværksætteres drøm om at komme igang. Her kommer historien om opstarten af rentablelaan.dk.

Hvad kan din virksomhed tilbyde?
Det er lykkedes mig at etablere en virksomhed, der giver danskerne mulighed for at få et overblik over lånemuligheder på det danske marked. Vi har specialiseret os i kviklån, hvor man virkelig kan komme galt afsted, hvis man ikke kigger sig ordentligt for.

Hvorfor har du valgt denne branche?
Jeg kendte branchen ret godt indefra, da jeg har haft flere ansættelser fra jobs med samme berøringsflader. Jeg tror, jeg havde det lige som de fleste andre iværksættere – der måtte gerne ske noget mere. Jeg havde lyst til at prøve mig selv af. Tidligere har mine ansættelser været henvendt til segmenter i Norge, hvor jeg også var blevet specialist på dette marked. Jeg ville gerne kunne tilbyde mine kunder løsninger fra hele Norden, og ville derfor gerne etablere virksomheden som en skandinavisk virksomhed. Der var selvfølgelig nogle forskelle på tværs af landegrænser, men det var ikke værre, end det var overkommeligt.

penge

Hvad har været den største udfordring?
Den største utfordringen var uden sammenligning konkurrencen. Finansmarkedet er utrolig konkurranseutsatt med en rekke dyktige mennesker som vet godt å jobbe med innhold, søkemotor, markedsføring, konverteringsoptimalisering, utvikling og mye mer. Det er definitivt en av de vanskeligste bransjene å konkurrere i.

Hvad har været den fedeste oplevelse?
Den absolut fedeste oplevelse må det øjeblik, hvor det gik op for mig, at “F###, jeg kan leve af det her”. Følelsen var som en vild rus, der ikke vil give slip. Jeg følte, jeg kunne flyve. Med til at denne følelse var så stærk, hører selvfølgelig hele forhistorien. Lige som mange andre iværksættere havde jeg levet særdeles spartansk i en del år. Finansbranchen er som tidligere beskrevet ekstremt kompetitiv. Da jeg nåede til det punkt, hvor jeg kunne se på min bankopgørelse, at nu var det nu – wauw for en følelse.

Hvis du skulle give andre iværksættere et råd, hvad skulle det så være?
Tålmodighed, tålmodighed, tålmodighed. Jeg tog valget om at blive selvstændig, lang tid før jeg tog det endelig spring. For det første vidste jeg ikke, om jeg var klar. For det andet vidste jeg ikke, om verden var klar til mig. Derfor byggede jeg min forretning op over et længere stykke tid. Man hører altid om folk, der siger: “Bare spring ud i det – Go for it”. Det er muligt, at det virker for nogen, men det ville ikke have virket for mig. Dels var min virksomhed ikke klar til det, dels var jeg heller ikke klar selv. Jeg har været ekstremt heldig ved at arbejde sammen med nogle virkeligt kompetente mennesker, hvor jeg har kunnet lære en masse. De har givet mig mere erfaring og viden, end jeg selv ville have kunnet opnå i forhold til dét med at drive virksomhed.

Et andet godt råd er, at det er bedre at få en lille bid af en stor kage, end en stor bid af en lille kage. Der bliver mere til dig ved at satse på en stor kage. Hvad betyder det så helt konkret? Du skal ikke være bange for at involvere andre i din virksomhed. Det kunne være via ejerandele eller en attraktiv løn. På denne måde får du medarbejdere, der er mere loyale og engagerede. De vil også have, at virksomheden skal blive en succes. Det kommer til at gennemsyre hele kulturen i virksomheden på denne måde.