Ægte voksen

Forældre & iværksætter

To titler som begge kræver utrolig meget tid og overskud.

Selvfølgelig kan begge dele lade sig gøre, det kræver blot den rette tilgang.

Bare fordi du er blevet forældre, skal dette ikke holde dig tilbage fra at springe ud i nye iværksætter drømme. Det er blot nogle praktiske ting, du skal have på plads inden kamp start, og så er du præcis lige så kvalificeret som alle de andre.

 

Det er vigtigt at du har fast pasning af barnet, enten en vuggestueplads eller en at den anden part er hjemme på barsel. Det kan nemlig hurtigt blive noget rod, hvis du blander iværksætter drømmen og barsel. Da mange vil opleve at der ikke er tid nok, til nogen af delene. Og to stykker halvt arbejde og dårlig samvittighed, det rykker altså ikke særlig meget. Så hav styr på pasning!

Derefter vil jeg råde dig til at lave en plan med din partner. Hvornår arbejders der, hvornår er man forældre mm. Dette vil ofte gavne dagligdagen derhjemme, at alle er klar over hvordan de nye iværksætter arbejdstider bliver. Naturlig vis med bøjninger, da man ikke altid vil kunne lægge jobbet fra sig.

Mit sidste gode råd, for forældre der ønsker at blive iværksættere. Hav styr på finanserne. Hvor langt kan det gå, hvor langt har i råd til, uden en rigtig indtægt. Hvor meget må i låne for drømmen. Der skal naturligvis være råd til familien, så denne post er vigtig at have styr på.

 

Jeg er sikker på, at iværksætterdrømmene skal have lov til at komme til deres ret, forældre eller ej! Hvis du har brug for lidt inspiration, fra en forælder som knokler for at holde alle boldene i luften. Så læs ægtevoksen.dk , hvor Ann-Sofie beretter om netop dette.