Fra skolebænken til at redde verden

– historien om A Better Ocean

Dette er et atypisk indlæg i forhold til de andre emner på uc2.dk. Hvor de fleste indlæg handler om råd fra iværksættere, der har fået knubs på deres egen krop, som de uddrager essensen af, som de giver videre, så er dette indlæg mere baseret på den ildhu, der er tidligt i iværksætter-processen.

Det handler om 3 studerende på Erhvervsakademi, som har en idé, som blev til en stædig tanke, som blev til en mission. I dag har de kombineret studiet med drømmen.

Læs mere om, hvordan Nick Nykjær fortæller om deres fælles drøm.

Det hele startede som en idé, en idé om at bidrage til at fjerne plastik i verdenshavene. Men hvordan gør man så det?

Et ambitiøst mål sætter tankerne i gang, for en ting var sikkert. Vi kunne ikke gøre det med egen kraft. En tur til Vietnam satte hjulene i gang, og den første beach cleanup blev en realitet. Gennem interviews med de lokale, fandt vi ud af, at de fangede betydelige mængder af plastik i havet ved fiskeri. Men da plastik ikke giver penge i kassen, smider de den tilbage i havet. Dette var til vores store forbavselse, for så må de jo umiddelbart ende med at fange plastikken igen og igen?

Vi fandt derfor ud af, at kunne man oprette indleveringssteder, hvor plastikken kan blive sendt til genanvendelse, så vil fiskerne kunne modtage betaling for plastik, ligesom de gør for fisk. Og havet kan derfor på sigt begynde at ånde igen.

Men hvem skal betale alt dette?? Vi har valgt at starte med at tilbyde certifikater til danske virksomheder, som viser deres deltagelse i A Better Ocean, samt at de aktivt gør noget for bekæmpelsen af plastik i havet.

Vi forventer at kunne starte projektet op primo 2020, og håber på stor opbakning fra de danske virksomheder. Hvis du vil læse mere om andre lignende projekter, så er her et par aktuelle sites:

https://theoceancleanup.com
https://www.wwf.dk/tema/plastik/
https://faktalink.dk/plastforurening-havet
http://abetterocean.com