Når “Red Ocean” er din passion – læs hvordan Alexander kom i gang

Du har måske hørt om brancher, hvor der er meget konkurrence. Disse konkurrencer kaldes “Red Ocean” brancher. Hvad gør man, når man brænder intenst for en branche, der er så blodrød, at kun de allerdygtigste overlever? Læs hvordan Alexander Leo Hansen trodsede alle odds, og etablerede sin virksomhed, hvor han rådgiver virksomheder i online marketing.

Hvordan fik du ideen til din virksomhed?
Jeg har længe arbejdet med SEO og linkbuilding på mine egne sider. Eftersom jeg studerer og gerne ville tjene lidt penge til at lave ved siden af, så jeg det som en oplagt mulig at starte min egen virksomhed. Det giver mig en hvis frihed, at jeg ikke er bundet til en studiejob på 20 timer om ugen, men jeg derimod kan bruge flere timer på tidspunker om natten eller i weekenderne.

Hvad har været det sværeste?
Det er såmænd ikke svært at udføre mit arbejde, når jeg de rette ressourcer og viden til at hjælpe mine kunder. Det sværeste ved at starte min egen virksomhed, har været at sætte mig ind i alle de regler vedrørende skat, moms og andet bogføringsgøjl. Jeg har heldigvis sans for disse emner, da jeg studerer økonomi. Derudover har jeg måtte sande at kunderne ikke kommer løbende med deres penge i hånden. Forstået på den måde, at det kan være svært at få kunder i butikken – ikke at de ikke vil betale hvad det koster.

Hvordan kom du igennem det?
Jeg er blevet meget aktiv på diverse foraer med selvstændige og har lavet gode aftaler med nuværende kunder, som har været så flinke at henvise mig til nogle i deres netværk. Det har virkelig været en katalysator til at skaffe kunder til mig.

Hvis du skulle give tre råd til nye iværksættere, hvad skulle det være?
Lov ikke noget, du ved du ikke kan holde. Hvis du lover diverse ting til kunden, som du med garanti ikke kan holde, vil du kun løbe ind i problemer i Jeres samarbejde. Jeg sørger for at give realistiske bud på opgaver og tidsfrister til mine kunder.

Invester i et regnskabsprogram. Det er dumt at spare nogle få tusinde kroner på et ordentligt regnskabsprogram, hvis det betyder du skal sidde flere timer hver aften for at bogføre korrekt. Jeg bruger selv Dinero og finder bogføring meget let.
Netværk. Når du er helt nystartet er din førsteprioritet at få kunder. Du kan nyde godt af at deltage i forskellige netværk, og derved sprede dine kompetencer til potentielle kunder og brande dig selv.