Når bryllup bliver din passion

Saba og Jeannette har en passion. De elsker bryllupper. Faktisk er de så passioneret omkring bryllupper, at de har startet NordicWeddings.dk. Hjemmesiden er fyldt med lækre artikler om alle facetterne inden for bryllup. Du kan se deres bryllupsblog her.

Deres historie er en vaskeægte iværksætterhistorie. Lad dig inspirere af deres gå-på-mod, når du læser deres svar på vores spørgsmål. Saba fortæller:

Hvordan fik I ideen til bloggen?

Vi har været i bryllupsbranchen i 10 år. I længere tid syntes vi, at der har manglet en rigtig god bryllupsblog – et neutralt sted hvor brudepar, bryllupsgæster og leverandører kan søge hen for relevant info og inspiration. Samtidig et sted som leverandører til bryllupsbranchen kan henvise deres kunder til, når de spørger dem om alt muligt der ligger uden for deres område. Det kunne for eksempel være når et brudepar spørger deres cateringleverandør, om de kender en god og billig bryllupsfotograf ? Ofte er svaret “Nej det gør jeg ikke men prøv Google”. Dermed er det kommende brudepar jo ikke nået længere. Der er langt mellem snapsene, og ofte ved man ikke, hvad man præcist leder efter. Der er selvfølgelig andre bryllupsrelaterede blogge, men vi syntes, at der er en tendens til, at indholdet på disse blogs er mere præget bannerreklamer for leverandører, som i årevis bare har kørt på autopilot. Det vil sige, at det bliver mere kommercielt indhold end et ønske om at levere indhold, som rent faktisk kan give værdi – og sådan en blog har vi ikke lyst til at være. Vi vil gerne være levende og kun vise det vi selv kan stå inde for.
Hvad har været den største hurdle?
Alt det praktiske! At designe, finde relevante emner, billeder, at få en læserskare og skille os ud samtidig med at vi ren SEO mæssigt er nødt til at skrive om nogle bestemte emner! Vi skal forsøge at være anderledes og samtidig skrive om alt det de andre også skriver om – på en anden måde. Alle brudepar har de samme spørgsmål og vi skal overbevise dem om at de finder det bedste svar – eller det rigtige svar serveret på den bedste måde hos os.

Hvad har været det sjovest i projektet?
At få lov til at skrive om alle de ting vi igennem årene og vores arbejde med bryllupskunder og leverandører har lært og erfaret – lige pludselig kan vi svare på alle de spørgsmål vi er blevet stillet – samlet i en blog! Desuden har det været fedt at få udvidet vores netværk helt vildt på blot få måneder – selvom vi har været i branchen i mange år, er det først nu i forbindelse med bloggen at vi virkelig føler at vi har lært branchen at kende.
Hvad har været mindre sjovt? Hvad har I gjort for at komme videre?
Hele opsætningen af bloggen var virkelig svær og tidskrævende især fordi vi ikke ville gå på kompromis med design og indhold. Vi valgte dog at forkorte processen og udgive bloggen selvom den ikke var “perfekt” med tanke på at “perfect is the enemy of done!”. Vi har så løbende foretaget de ændringer vi har haft lyst til og det har gjort at vi har kunnet komme videre og vokse ligeså stille.

Har I været ved at opgive projektet? Hvis ja, hvad gjorde I så for at komme videre?
Ja! Flere gange! Det er virkelig tidskrævende at drive en god blog – som er levende og fyldt med godt indhold ! Der skal arbejdes på den dagligt – og når det ikke er noget der dækker dine udgifter – skal der en god portion motivation til at gide og bruge tid og kræfter på den. Men vi gør det at vi veksler mellem at skrive SEO indhold og passioneret indhold på bloggen! Forstået på den måde at vi sørger for at skrive indlæg om emner vi brænder for at skrive om – som vi har brugt lang tid på, samtidig med at vi giver plads til de hurtige, korte indlæg også, som ikke afspejler de store refleksioner men nærmere blot besvarer ofte stillede spørgsmål stillet af brudepar.

Saba-nordicweddings

(På billedet: Den ene af de to stiftere – Saba S. Damgaard)