Ung i en gammel branche?

Rasmus Overgaard er 22 år og læser til Biløkonom. I dette indlæg fortæller han om, hvordan det er at komme ind i en ny branche og anskue den med nye øje og ændre måden, man søger informationer omkring sin næste bil.

Jeg er en ung fyr på 22 som læser til Biløkonom i Århus og har altid gerne ville arbejde som selvstændig. Har tænkt over flere ideer og selv haft et lille firma der fikset telefoner. Men dette var aldrig rigtig mig og ville gerne noget med biler. Derfor valgte jeg at læser biløkonom i Århus og på den måde få tilegnet mig nogen værktøjer, der gjorde jeg kunne starte mit eget firma inde for den branche jeg brænder for. Selve biløkonom uddannelse har stort fokus på 3 forskellige hovedområder, som består af markedsføring, økonom og delen der omhandler bilbranchen. Derunder er der også andre meget praktisk fag, som alt sammen kan implementeres direkte i det virkelige erhvervsliv. Lige fra starten af samarbejder man med et bilhus, som i mit tilfælde er Autohuset Vestergaard hvor jeg er Volvo sælger. Dette giver muligheden for at afprøve alle de ting man lærer i skolen og få en helt anden forståelse og lærings proces, som jeg er super fan af. Dette var også her jeg fandt ud af der var et hul for at starte en virksomhed. Det jeg oplev i min dagligdag af håndtering af kunder, var mådekunden søgte informationer omkring vores Volvoer. Det er typiske de samme spørgsmål folk ikke kan finde eller forstår på Volvos egen hjemmeside. Så min blog ved navn Bil-Snak.dk tager udgangspunkt i de spørgsmål jeg mest får og skal være den side der lige går ekstra i dybden med tingene.

3 ting jeg vil anbefaler folk der vil starte egen virksomhed.

  • Kom i gang. Kan godt være du ikke har en 100 procent plan fra starten af, men det vigtigste er bare at komme i gang.
  • Vær ligeglad hvad andre tænker, men følg dine egne drømme.
  • Stjæl gerne fra andre. Der findes typisk mange som allerede har en webshop for eksempel, så find gerne inspiration fra de helt store virksomheder og se hvordan de har gjort tingene.

Du kan læse mere om Rasmus’ passion for biler på http://www.bil-snak.dk/