e-handel

5 gode råd som iværksætter med webshop

Er du også ny som iværksætter og starter en online webshop? Ligesom dig, er jeg også en iværksætter med online webshop. Jeg har en bachelor i e-handel, hvor jeg i forlængelse heraf, har læst en markedsføringsøkonom. Hertil fik jeg ideen om at starte selvstændigt op med min forretningside og en online webshop.

 

Ligesom dig, har jeg også haft mange bolde i luften og prøvede at huske alle de vigtigste ting, når man er iværksætter. Derfor vil jeg også anbefale dig at undersøge ALT, indenfor dette felt. Skriv ALT ned og det vigtigste, når du gerne vil starte din webshop, er kravspecifikation. Hvis du ikke har en formulerende og dybdegående kravsspecifikation, vil du opleve bump på vejen, som vil sænke dig i processen.

 

Der findes en masse lovmæssige retningslinjer, som er ret essentielle at være opmærksom på, for at undgå bøder eller at andre personer sagsøger dig. Dette kan blandt andet være reglerne indenfor cookie og tracking, hvor GDPR kommer indover. Kontakt eller undersøg ’Foreningen for Dansk Internethandel – FDIH’. De har udarbejdet en masse tekster, som du kan bruge som en start til din hjemmeside og de er gratis alle sammen.

 

Hertil kan det også anbefales at bruge Youtube og Google generelt. Du bliver overrasket hvor meget hjælp du egentlig kan finde der. En masse lange Youtube videoer som guider dig igennem valg af tema og CMS-system og hvordan de forskellige tema’er samt CMS-systemer fungerer. Det er super nemt og endnu en gratis hjælpende hånd du kan bruge.

 

Husk også at det heller ikke er ulovligt at søge inspiration hos konkurrenterne, men bare gør det til dig eget og tilpasse det netop til din forretningsidé. Vær opmærksom på sociale medier og undersøg din målgruppe, hvor befinder de sig? Når du er ny på sociale medier med din virksomhed, er det heller ikke ulovligt at søge inspiration hos konkurrenterne eller andre. Altid bare husk at gøre det til dig eget og til din målgruppe.

 

  1. Grundig kravspecifikation – hvad vil du? Hvor vil du gerne hen? Hvem vil du henvende dig til?
  1. Prøv at holde fokus og så vidt muligt struktureret i din arbejdsproces. Lav en struktureret plan uge for uge.
  1. Tro på dig selv!
  1. Brugertest dit site (du stirre dig blindt på dine små fejl)
  1. Søg rådgivning – du kan ikke alt, og det er ikke forbudt at spørge til råd

 

Læs mere om min vej frem og dyk nærmere ned i min webshop >>