Fra harpiks og blå mærker til iværksætter

Michael V Knudsen, som kendetegnes som en af de største danske håndboldspillere gennemtiderne. Fra sin Streg position har han kæmpet mod nogle af den absolutte verdens top. Men karrieren lakker mod enden, og det har fået Michael til gå i krig med nye udfordringer imens han spiller måske sin sidste sæson i BSV.

Den nye udfordring som Michael er gået i gang med, er i en helt anden boldgade, også alligevel ikke. Selvom skoene formentlig snart ligges på hylden forbliver han i håndboldverden. Men det bliver ikke som tv-ekspert, som så mange andre pensioneret sportsstjerner. Derimod er Michael V Knudsen i gang med at etablere sit eget firma, Mvk-sport.dk. Et firma som skal sælge håndbold udstyr på sigt, dog er det hans egen håndbold første prioritet.

Håndbolden kaldes ”Knudsen77” som hans håndboldtrøje har været udsmykket med de seneste 15 år.  Håndbolden er produceret i Tyskland og designet i samarbejde med Michael selv. Yderligere er bolden udviklet med unikt greb, som skal medføre at bolden kan bruges af alle.

Boldens udvikling.

Bolden er udviklet gennem de seneste to år, og senest er den nyeste generation af bolde er lige landet på markedet med en helt ny udvikling.  De seneste mange år er håndbolde hos de store firmaer så som, Hummel og Select blevet håndsyet, som er det samme som Knudsen77 boldene er blevet udviklet. Men i år har Michael gået i en ny retning og er som en af de eneste på markedet begyndt at benytte det helt nye, hybridbolden. Hybridbolde er det nyeste indenfor håndbolde, og på sigt vil det blive implementeret hos de store firmaer.
Den helt store forskel som er fra de håndsyet bolde til hybridbolden, er selve overfladen på bolden.  Den håndsyet bold tager længere tid om at være tilspillet. Bolden bliver bedre og bedre med tiden, og vil også være den bedste bold på den lange bane, specielt for de professionelle, som bruger bolden til daglig og derved bliver tilpasset i en vis grad som er optimalt.  Yderligere skal bolden pumpes helt op og derefter skal den selv miste luft, så den får den mest runde form, som er mest optimal for håndboldspillere.

Ses der nærmere på hybridbolden er det helt anderledes i forhold til den håndsyet bold.  Bolden kræver ikke den samme tilpasning. Bolden har en naturlig rund form, og du kan derfor starte med at bruge den, hvor den vil være helt perfekt at spille med, fordi du selv kan tage luften ud, og den vil ikke miste sin rundeform.  Det har den fordel, at den er spille klar fra første dag, da den i forvejen har sin unikke rundeform og du ikke skal bruge uger på at tilspille den.

Ulemperne ved bolden er dog at boldkvaliteten kun forringes i forhold til den håndsyet bold. Hybridbolden har et meget højt kvalitetsniveau og hopper langt bedre end den håndsyet bold som ny, men jo mere bolden bliver brugt vil den også falde i niveau, men ikke markant.