Kan en iværksætter leve af sin fritidsinteresse?

De fleste forbinder den gode iværksætter idé med et nyt unikt produkt, som kan høste millioner. Selvom det lyder som et fantastisk scenarie, så sker det for de færreste, men hvad er det som skiller den succesfulde iværksætter fra den knap så succesfulde?

Vores første råd er at finde noget du brænder for. Det kan godt være at der er milliarder at hente i gødning, men hvis det ikke interesserer dig, hvordan skal du så motiveres til at fortsætte med din idé?

Iværksætteri handler ikke kun om at skabe noget nyt og unikt. Faktisk er der større chance for succes ved, at optimere et produkt eller en ydelse, som findes i forvejen- forestil dig at der er noget som kan forbedres inde for det område du interessere dig for! Det kunne være at din passion var mad, sport og fitness? Hvis der er et marked for din hobby så se om du kan leve af den! Det er både motiverende, sjovt og du har desuden en helt anden ekspertise, end hvis du skal ud på ukendt farvand, som egentlig ikke interessere dig.

Når de fleste hører om iværksætteri, så er det ofte i TV-programmer som Løvens Hule eller engelske Dragon’s den. Her er grundidéen, at iværksættere kommer og pitcher deres idé for en række investorer. De får så muligheden for at investere i projekterne, såfremt de synes, at virksomhederne er attraktive og at de er værdiansat fordelagtigt. Men den gode idé er kun interessant, så længe at de som står bag den virkelig tror og brænder for projektet.

Der findes et utal af eksempler på folk som har taget deres hobby til deres levevej, langt de fleste drenge drømmer eksempelvis om at blive fodboldspillere, men blot fordi at dette virker urealistisk, skal man ikke opgive at kunne leve af sporten, skal man?

Det bedste eksempel på en virksomhed som har taget deres fritidsinteresse og forvandlet den til en sund forretning er Fit N’Food, som opfinder personligt tilpassede træningsplaner, med sunde og sindsygt lækre mad og kostplaner til. Det unikke ved deres forretningsmodel, modsat resten af markedet, er at de tilpasser planerne til den individuelle og derfor forbedre deres levestandard. Deres planer, som bliver udarbejdet på baggrund af sportslige præstationer og ernærringsmæssig evidens, får folk til at præstere bedre både på job, til træning og i den generelle hver dag.

Ud over at de er enormt nørdede på feltet, så er det også bemærkelsesværdigt at de benytter en abonnementsløsning, med priser langt under den almindelige markedsværdi. Fit N’ Food er med andre ord noget som kan benyttes af alle. Vi anbefaler dig at tjekke dem ud lige her. Vi håber at du formår at gøre din fritidsinteresse til din levevej!