Løvens Hule

Iværksætteri er ikke kun hvad du ser i Løvens Hule

Når den almene befolkning hører om iværksætteri, så er det ofte i TV-programmer som Løvens Hule. Her er grundidéen, at iværksættere kommer og pitcher deres virksomheder for en række investorer. De får så muligheden for at investere i projekterne, såfremt de synes, at virksomhederne er attraktive og at de er værdiansat fordelagtigt. Ved at afgive ejerandele får iværksætterne på den anden side adgang til kapital til at skabe yderligere vækst for deres virksomheder. Ud fra programmet kan man hurtigt få den opfattelse, at man skal have en millioninvestering, for at få succes som iværksætter. Det er dog langt fra altid tilfældet.

Uffe, som blandt andet står bag Spaopholdsguide.dk, og som på nuværende tidspunkt er både studerende og online iværksætter, mener sagtens, at man kan starte en virksomhed op og skabe en fornuftig forretning ved hjælp af det såkaldte bootstrapping, hvor man starter med næsten ingenting og så løbende bygger sin forretning større og større.

Han har selv skabt en online forretning med fokus på affiliate marketing, ved blot at købe et domænenavn og hosting, og så ellers løbende bygget sin forretning større og større. I over et år har han arbejdet med at øge mængden af relevant trafik til sin hjemmeside, og er på den måde endt med at tjene mere og mere. Selvfølgelig så kræver det en del disciplin og hårdt arbejde, men det er muligt, at bygge noget op ved siden af eksempelvis arbejde eller studie – og helt uden at få store investeringer.

Med internettet er det ifølge iværksætteren nemmere end nogensinde, at komme til at tjene penge, og man behøver praktisk talt kun en computer for at komme igang. Det skyldes, at internettet har medført afsindig mange webbaserede forretningsmodeller. Det er blandt andet ting som dropshipping og affiliate markedsføring, som kræver få resourcer for at komme i gang, og som i de senere år er markeder der har oplevet høj vækst.

hjemmeside om spaophold

En af ulemperne ved de online baserede forretningsmodeller i imidlertid, at konkurrencen er markant større end ved kapitalkrævende forretningsmodeller, da langt flere har mulighed for at opstarte en virksomhed som er digital, end de som kræver adgang til investorer eller lån.

Den klare fordel ved digitale forretninger er imidlertid, at de heller ikke nødvendigvis kræver at man hyrer ansatte fra start. Ifølge dagens iværksætter, så kan man outsource sine opgaver til forskellige digitale bureauer, som så kan tage en tørn med en del af det hårde arbejde der går i, at skabe en ordentlig forretning.