stockholm furniture fair

Sådan startede Stockholm Furniture Fair

Med fokus på skandinavisk design siden 1951


I februar 2020 ankom den 70. Stockholm Furniture & Light Fair. I mere end et halvt århundrede har de været Skandinaviens udstillingsvindue til design.

Siden Stockholm Furniture & Light Fair blev afholdt for første gang i 1951, har messen udviklet sig fra at være en lokal møbelmesse, der kun havde svenske producenter og møbelforhandlere, til at være blevet verdens førende begivenhed for skandinavisk design, som byder besøgende og udstillere velkommen fra alle hjørner af verden. 

Bliv klogere på Stockholm Furniture Fair her, hvor der løbende opdateres med nyheder om trends og tendenser fra messen. 

I årenes løb er der skabt utallige forretningsaftaler på messen, der er blevet etableret kontakter, nye produkter er blevet lanceret, og både designklassikere og berømte designere er blevet præsenteret.

 

   stockholm furniture fair

 

Top 10 vigtigste milepæle 

For at fejre Stockholm messens præstationer, vil nogle af de vigtigste milepæle i historien opremses herunder. 

1950’erne

Møbler har premiere på Eriksmässan i 1951. Snart finder de skandinaviske producenter også deres vej til den nye nationale møbelmesse – Svenska möbelmässan – i Stockholm.

1960’erne

Cirka 300 svenske virksomheder udstiller på messen, for det meste hjemmemøbler – som gyngestole, radio- og tv-skabe, plantestande, toiletborde, spejlskabe

1970’erne

I 1970 flytter Eriksmässan til nye lokaler i Älvsjö og skifter efter et par år navn til Stockholmsmässan. Møbelmessen debuterer i de nye lokaler i 1971.

1990’erne

Northern Light Fair køres parallelt med Stockholm Furniture Fair for første gang i 1995. Møbler til offentlige rum optager en stigende mængde plads, og messen bliver førende i Skandinavien.

2002

Stockholm Design Week er oprettet som et supplement til messen. Dette gør den anden uge i februar til den vigtigste uge i året for skandinavisk design.

2003

Greenhouse, arenaen, hvor kommende designere og designskoler får vist deres prototyper til fremtidige partnere, er født.

2004

Vi inviterer en anerkendt international designer til at oprette en lounge i indgangen. Guest of Honor-konceptet er opfundet og gjort til en årlig tradition. Se med her, for at blive klogere på næste års Guest of Honor. 

2010

Hal A blev redesignet i 2010, og messen vokser i størrelse. Den internationale tilstedeværelse udvides år for år.

2014

Vi lancerer Stockholm Design Talks, et forum for viden og diskussion inden for design og arkitektur, på messen. 
Følg bl.a. med i videoen herunder, når Karl Johan Bertilsson, Kreativ Direktør for NCS, fortæller om fremtidens farvetrends.

2020

Februar 2020 markerer ankomsten til den 70. Stockholm Furniture & Light Fair. Lejligheden blev fejret med en udstilling med designklassikere fra 1950’erne og frem til i dag. 

 

Har du yderligere spørgsmål til messen eller ønsker at blive klogere på de kommende trends og tendenser, er du velkommen til at kontakte os her